2022-03-18 12:10:30• hírek • Bede Emőke

Figyelmeztet a hatóság: ne felejtse el megújítani lejárt jogosítványát

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

A Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal (DRPCIV) egy nemrégiben kiadott közleményében arra hívta fel az autósok figyelmet, hogy mivel március 9-ével megszűnt Romániában a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet, így e dátumtól számolva legfeljebb 90 napig lehet még használni a pandémia alatt lejárt autóvezetői engedélyeket.

Mint köztudott, a pandémia ideje alatt lejárt jogosítványok és ideiglenes autóvezetői engedélyek a veszélyhelyzet teljes ideje alatt érvényesek maradtak, illetve a hatóság ezt további 90 nappal meg is toldotta annak érdekében, hogy a sofőröknek legyen elegendő idejük megújítani a lejárt dokumentumokat. A DRPCIV tájékoztatása szerint a veszélyhelyzet alatt megközelítőleg félmillió autóvezetői engedély járt le.


Annak érdekében, hogy a vezetői engedélyekkel foglalkozó közszolgálatnál ne alakuljon ki komoly fennakadás, a DRPCIV arra kéri a polgárokat, hogy időben kérelmezzék jogosítványuk megújítását. Ehhez elsőként a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal weboldalán időpontot kell foglalni, majd be kell fizetni a dokumentum megigénylésének illetékét. Ezt meg lehet tenni a CEC és BCR bankoknál, a SelfPay pontokon, illetve online a ghiseul.ro vagy a drpciv.ro oldalakon. A Szatmár megyei közszolgálatnál ugyanakkor már egy automata is a lakosság rendelkezésére áll, melynek köszönhetően helyben ki lehet fizetni a különféle illetékeket.


A gyorsabb ügyintézés érdekében érdemes előre összekészíteni a jogosítvány megújításához szükséges minden aktát – a kért iratokról ide kattintva lehet informálódni. Ha mindez megvan, akkor már csak meg kell jelenni az előjegyzett időpontban, arról pedig, hogy épp milyen fázisban tart a jogosítvány kiállítása, ide klikkelve lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: